Trendy boje za proleće/leto 2024

Trendy boje za proleće/leto 2024

  • 13.01.2024
Trendy boje za proleće/leto 2024

Držite ove boje na svom radaru za proleće/leto 2024.

Od tradicionalnih pastelnih nijansi do tamno trešnja crvene,
pogledajte boje koje su dominirale pistama za sezonu proleće/leto 2024.

Piste za 2024. bile su prepune preokreta u modnim trendovima, od kratkih pantalona do upečatljive luksuzne mode do puno resa. Ali trendovi se protežu i izvan odeće, kose i ljepote. Pista služi kao pokazatelj koje boje treba imati na umu ovog proleća. Iako je svaka kolekcija imala svoju prepoznatljivu paletu boja, ipak postoji niz sličnih nijansi koje vredi zapamtiti. Od bledožute do čokoladno smeđe, evo vodećih boja koje su obežile piste za proleće/leto 2024.

Tamno siva

Siva je osnovna boja za garderober tokom cijele godine, a tamnija nijansa tamno sive bila je istaknuta na pisti ove sezone. Međutim, brendovi su uneli promjene uključujući boju izvan tipičnog odevanja. Fendi je podigao nijansu na formalni način s haljinom do sredine lista s halterom i visokim ovratnikom, dok su drugi brendovi odabrali jedinstvenu igru izrezima. Tamno siva je nijansa koja je svestrana za stilizovanje i lako se nosi na raznim siluetama.

Kraljevsko plava

Možda je inspiracija dolazila iz mora poput estetike sirena i plaže, ali dizajneri su bili svi u kraljevski plavoj za proleće/leto 2024. Sa dominacijom ove bogate boje, dizajneri su uravnotežili nijansu s drugim bojama, uglavnom je kombinujući sa svetloplavim denimom poput Loewe-a ili pantalonama boje slonovače poput Burberry-a.

Boja kajsije

Dizajneri su imali ovu nijansu na umu čak i prije nego što je proglašena Bojom godine za 2024. od strane Pantone-a, i usred neutralnih i hladnih tonova koji su bili učestali na pistama ove sezone, topla nijansa bila je šarmantna promjena ritma. Sportmax je prikazao boju u skulpturalnoj kolonskoj haljini, dok je Marni dizajnirao voluminoznu maxi haljinu s hrabrom nijansom, izbjegavajući mekšu prirodu tonova sličnih kajsiji.

Pedeset nijansi zelene

Nijanse zelene bile su očigledne na pistama tokom ovog modnog meseca, s brendovima koji su koristili boju u trenucima blokiranja boja i monohromatskim trenucima. Na pisti u Ferragamu, dizajneri su prihvatili prvu opciju, birajući tamnozeleno kožno odelo, dok je Balmain koristio živopisniju zelenu, uparenu s jednako upečatljivom roza suknjom. Pistaći zelena se istakla i ove sezone.

Tamno trešnja crvena

Tamno crvena je uvijek sofisticiran i seksi izbor, a ove godine nema sumnje da je to bila tražena boja na pistama. Gucci se igrao senzualnošću tonaliteta, izabravši minimalistički grudnjak i podudarnu olovka razdjelnu suknju, dok je Hermès odabrao tradicionalno ženski, pomalo skroman pristup s haljinom do sredine lista.

Metal manija

Metalik su se vidjele širom pista, od sjajne srebrne modne kombinacije Alexander McQueena na Naomi Campbell do tečnog zlatnog izgleda Ralph Laurena koji je ikonički model Christy Turlington nosila na pisti. Metalik se obično koristi kao završni dodir - ove godine nije bilo iznimke - ali dizajneri su optimizirali ovaj trend boje ove sezone koristeći ga kroz svoje kreacije, uspešno postižući ravnotežu između hrabrog i sofisticiranog.

Pastelno plava

Na suprotnom kraju spektra plavih nijansi koje dominiraju na pistama ove sezone nalazi se pastelno plava, mirna nijansa klasična za proleće. Boja je interpretirana na različite načine, od težih pletenih tkanina, kako je prikazano kod Fendija, do lakših, prozračnih odevnih predmeta s tečnim pokretom poput Prade. Bez napora elegantna i beskrajno svestrana, pastelno plava je savršen dodatak garderoberu koji neće biti previše uočljiv ili napadan.

Bledožuta

Baš kao i druge klasične prolećne nijanse poput pastelno plave, bledožuta je napravila izuzetan izgled na pistama za proleće/leto 2024. Pojavila se u kolekcijama brendova poput Loewe-a, Louis Vuittona i Loro Piana, često u obliku mekih, svilenkastih tkanina i fluidnih, tekućih silueta, zračeći svom gracioznošću i elegancijom koja odgovara jedinstvenoj nijansi.

Ljubičasta

Igrajući se s bogatstvom koje obično poseduje ljubičasta, lila se vraća kroz naredno proljeće i leto. Coach je koristio ovu cvetnu nijansu s mladalačkom mini haljinom, dostojnom večeri u gradu. Rabanne, s druge strane, pristupio je drugačije, inspirisan modernim gladijatorom s kapuljačom od lančića i lila padobran pantalonama. Lila se lako prevodi kroz različite estetike i siluete, nježna je, igračka nijansa koju vrijedi investirati za prolećne i letnje mesece.

Venčano bela

Kao klasična neutralna nijansa, bela je boja koja ne izlazi iz mode ni u jednom trenutku, a dizajneri nisu štedjeli kad su uključivali čiste bele nijanse u svoje kolekcije ove sezone. Umesto da biraju krem ​​ili svetlo-krem ​​nijanse, brendovi su se okrenuli tradicionalno venčanom belom - naravno, bez vjenčanice. Pogledajte Khaite i nosite boju kroz minimalistički sako ili zadržite klasičnu svetlo belu nijansu uključenu u haljinu poput Valentino-ve figure-hugging maxi haljine.

Čokoladno smeđa

U kontrastu s mnogim svetlim, pastelnim bojama viđenim na pistama za proleće/leto 2024, čokoladno smeđa je stekla popularnost ove sezone kao moderna nekonvencionalna prolećna/letnja boja, zahvaljujući brendovima poput Loewe-a, Hermesa, Saint Laurenta i Tom Forda. Ova nijansa smeđe savršena je boja za monohromatski trenutak, i dostupna je kroz mnoge odevne komade, bilo da su to pantalone cargo, kožni komadi ili osnovna bluza.

Nije tvoja Barbie Pink

Čak i mesecima nakon izlaska, film o Barbie i njen uticaj su dokazali da je roza trenutno aktuelna boja. Iako Barbie Pink možda nije bila toliko očigledna na pistama ove sezone, druge nijanse ružičaste ipak su dominirale. Bottega Veneta je odabrao prigušeni ton inkorporiran u voluminoznu midi haljinu, dok je Chanel odabrao nijansu koja je malo življa, ali i dalje svetla, oblikujući se u elegantnu mini haljinu s visokim-rezom.

Šta smo Vam mi pripremili ove sezone pogledajte ovde.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing