Šta nositi za (gotovo) svaku priliku

Šta nositi za (gotovo) svaku priliku

  • 07.02.2024
Šta nositi za (gotovo) svaku priliku

Vaš vodič za to kako se obući za različite događaje

Odluka šta obući, od posebnih prilika poput venčanja do razgovora za posao, može biti malo zbunjujuće, pogotovo jer su neki događaji postali opušteniji (a drugi definitivno nisu). A ima mnogo ovakvih prilika, venčanja, krštenja, mrežni događaji, razgovori za posao, roštilji, praznične zabave, bebi i devojačke žurke. Ono što oblačite takođe zavisi od drugih faktora: mesto, formalnost poziva, vremena, i često od onog što planira da obuče neko drugi. Stavite tačku na dilemu šta da obučete jednom zauvek sa ovim razjašnjenjem svake zamislive odeće za događaje od strane modnih stručnjaka.

Šta obući za formalni događaj

Formalni događaji mogu biti malo precizniji u vezi sa svojim dres kodom.  Ali ipak ćete morati pronaći savršeni, laskavi ansambl za vas koji odgovara toj proslavi.

Krštenje ili Drugi Religijski Obred
Šta nositi: Oslonite se na lepu dnevnu haljinu, možda pastelnu ili cvetnu. Ponesite lagani džemper, sako ili urednu jaknu da pokrijete bezrukavne stilove. Ako odmah nakon ceremonije sledi prijem, i nema vremena za promenu između, nosite koktel haljinu ili elegantne pantalone sa sakoom ili šalom da se pokrijete u hramu ili crkvi.

Šta izbegavati: Preskočite bilo šta duboko izrezano, kratko ili pripijeno.

Formalno Venčanje ili Gala
Šta nositi: Razmislite o smokingu, sjajnim materijalima i ukrasnim detaljima. Iako su pravila etikete blaža po pitanju dužine haljine, vaš najbolji izbor je haljina do članka ili do poda. Sada je vreme da podignete svoj izgled elegantnim nakitom, fantastičnim cipelama i sjajnom frizurom.

Koktel Proslava, Proslava Veridbe i Većina Venčanja
Šta nositi: Dres kod za zabave za jedan od ovih relativno fancy događaja verovatno će biti "koktel odeća" (iako nisu baš toliko fensi kao crno-tie zabave). Dakle, birajte koktel haljinu, ne možete pogrešiti sa malom crnom haljinom ili upečatljivom haljinom u tonu dragog kamenja ili pastelnim nijansama. Takođe možete razbiti monotoniju sa elegantnim komadima odeće.

Danas, koktel zabava može biti bilo šta od chic društvene manifestacije. do opuštenog okupljanja prijatelja oko tanjira predjela. Ali, za veći deo, "koktel zabave su oblačno-casual, tako da ne možete pogrešiti ako nosite majicu sa nekim posebnim detaljima i suknju ili krojene pantalone, plus štikle ili fancy ravne cipele, kažu modni stilisti.

Šta izbegavati: "Izbegavajte tkanine koje su previše opuštene, kao što su čino, žersej i denim." Takođe, izbegavajte prekratke stilove. Da biste testirali da li je dužina suknje odgovarajuća, stojite sa rukama pored tela: Dužina suknje ne sme biti viša od vaših prstiju.

Praznična Proslava, Večera, ili Događaj poput festivala
Šta nositi: Ovi događaji vam omogućavaju da granice pređete sa sjajem i bojom. Dakle, u osnovi, skoro sve je dozvoljeno, sve dok je dovoljno lepo da odgovara mestu i prilici. Zabavite se sa statement ogrlicom ili minđušama koje oduševljavaju. Zatim, uparite ih sa šarenom haljinom, elegantnim kombinezonom ili bluzom uparenom sa zabavnom midi suknjom ili pantalona palazzo. Dodatni bodovi ako nosite teksturirane ukrase, poput perja, resa, čipke, šljokica, perli ili mašni.

Šta izbegavati: Treba da imate na umu spisak gostiju (i temu zabave) kada planirate. Ako je to zabava za sve generacije sa ružnim džemperima, na primer, ružan džemper je neophodan i treba izbegavati bilo kakve neprimerene ako su tu deca.

Šta obući za neformalne prilike

Opustiti se može ponekad biti teško modno pogotovo jer sve više i više događaja promoviše "opušteni" dres kod. Kada birate šta obući za opušteni događaj, pokušajte da pronađete sredinu između formalne elegancije i vaše udobne odeće kod kuće.

Osnovna Lista Garderobe

Venčanje na Otvorenom, Dan, ili Opustenije Venčanje
Šta nositi: Pretpostavljajući da se venčanje na otvorenom događa kada je vreme toplo, izaberite lepršavu letnju haljinu, glamuroznu maxi haljinu, ili modernu haljinu bez rukava. Nije da crna nije dozvoljena, ali svetlije i svetlije nijanse i upadljivi uzorci često se osećaju prikladnije. Takođe, ciljajte nijanse koje dopunjuju prirodnu okolinu, poput plavih, zelenih, žutih i korala. Izaberite haljinu do kolena u materijalu poput pamuka; pri toplijem vremenu ili regionima, bretela stilovi i otvorene cipele dobijaju odobrenje.

Šta izbegavati: "Za dnevna venčanja, koja pokušavaju da budu opuštenija, izbegavajte bilo šta jako ukrašeno ili šljokičasto," kaže Rotman. Za outdoor događaje, samo kažite ne štiklama, koje bi mogle potonuti u travu ili pesak.

Devojačke ili Bebi Žurke
Šta nositi: Nešto poput laskave, ženstvene haljine, štampane suknje, ili zabavne pantalone i lepršave bluze odlično funkcionišu za žurke. Nosite ravne cipele ili štikle (šta god vam je udobno), ili se odlučite za simpatične čizmice ako je napolju hladno.

Šta izbegavati: Svadbene žurke prate slična pravila kao i venčanja: Nošenje bele treba da bude rezervisano za mladu, osim ako ona ili domaćini ne navedu drugačije. Crno nije zabranjeno, ali se pobrinite da je više na strani šika nego mračna.

Porodično Okupljanje, Roštilj, ili Rođendanska Proslava
Šta nositi: Uzmite sugestiju od domaćina: Ako su uvek obučeni da ostave dobar utisak, uložite malo truda i u svoj izgled. Budite opušteni sa parom lepih farmerki, zabavnom bluzom i modernim patikama, sandalama ili ravnim cipelama.

Šta izbegavati: Ostavite trenerke, majice sa grafičkim printom i istrošene patike kod kuće.

Na Odmoru, Letovanju, Krstarenju
Šta nositi: Vaš izabrani hotel ili brod će verovatno imati veb sajt sa objašnjenjem šta poneti za vaše putovanje uopšte i specifične dres kodove za restorane i događaje.

Tokom dana, u toplijim krajevima, obucite za topli odmor na plaži: šortseve, lagane košulje, letnje haljine, suknje, kupaće kostime, ogrtače, sandale i patike. Za krstarenje u hladnijim krajevima, spakujte razne stvari koje biste nosili tokom dana na jesenji ili zimski odmor: farmerke, helanke, pantalone, džempere, patike, zimsku jaknu, čizme i ravne cipele (ponesite i više kupaćih kostima ako postoji đakuzi ili unutrašnji bazen). Budite udobni i opušteni, ali svesni da niste kod kuće sami.

Mnogi veliki hoteli ili brodovi imaju više opcija restorana koje variraju u formalnosti, od potpuno opuštenih do prilično formalnih. Inače, ako postoji samo jedna glavna trpezarija, dres kod se može menjati tokom krstarenja (na primer, opušteno prve večeri, a formalno ili možda čak gala za proslavu poslednje večeri). Ponesite nekoliko opcija za večernju odeću za svaku priliku.

Ne možete pogrešiti sa haljinom do kolena ili farmerkama i lepom bluzom uparenom sa sandalama ili ravnim cipelama za opuštenu večeru. Nadogradite to sa lepšim pantalonama umesto džinsa, elegantnim nakitom i parom cipela na platformu ili chunky štikli za pametno-casual veče. Fensi haljine do članka ili do poda, štikle i lep šal savršeno funkcionišu za formalne večeri. Ponovo, neki restorani i kruzeri uključuju formalne večere, u kom slučaju, slobodno se obucite do najsitnijih detalja.

Šta izbegavati: Kupaći kostimi bez ogrtača, bosonogi, i pocepane farmerke nisu dozvoljeni ni u najopuštenijim restoranima.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing