Šta je kapsularna garderoba?

Šta je kapsularna garderoba?

  • 24.02.2024
Šta je kapsularna garderoba?

Kako kapsularna garderoba pomaže u organizaciji vašeg ormara.

Ako ste ikada otvorili pretrpan ormar samo da biste zurili u svoju odeću i odlučili da "nemate šta da obučete", niste sami. Ponekad, što više opcija imamo, to može biti komplikovanije i zbunjujuće složiti savršeni outfit. Trik kojim se mnogi modni profesionalci kunu je izgradnja kapsularne garderobe i ulaganje u osnovne komade koji se mogu nositi na više načina, umesto da pratimo poslednji "It" trend.

Kapsularna garderoba: Modni trend ili dugoročno rešenje?

Kapsularna garderoba je koncizan, odabrani izbor vanvremenskih komada odeće. Može varirati od osobe do osobe, zavisno od naših različitih životnih stilova, ali najbolji komadi su oni koji se mogu nositi na poslu, tokom izlaska, i opušteno vikendom.

Međutim, iako su kapsularne garderobe definitivno pametniji i održiviji izbor, čini se da je njihovo stvaranje lakše reći nego učiniti. Kako da počnemo? U koje komade treba ulagati? Koje bi trebalo odbaciti? Da bismo odgovorili na sva naša pitanja, obratili smo se našoj dizajnerki Leni. "Uređenje vaše garderobe olakšava Vaš život. Sa kapsularnom garderobom, nikada nećete imati osećaj da 'nemate šta da obučete'. Ohrabrujuće je znati da imate samo komade koji se lako mogu kombinovati i uvek izgledaju šik. Takođe je odlično za životnu sredinu, kao i za vaš novčanik, kupovati bolje i duže nositi," objašnjava Lena.

U nastavku, Lena deli svoje savete kako da kupujete i suzite izbore, spašavajući vas da budete zbunjeni svaki put kad se oblačite.

Koje komade treba dodati u kapsularnu garderobu?

"Prvo i najvažnije, verujem da svaka žena treba da ima savršenu belu košulju s dugmadima. Zatim, pronađite svoje savršene siluete suknji i krojenih pantalona koje vam odgovaraju i laskaju. Držite se neutralnih boja poput crne, bele i teget. One su profesionalne i uvek su u trendu. Za opuštene izglede, pronađite savršenu majicu i kupite je u nekoliko boja da biste je kombinovali sa svojim omiljenim teksasom."

Da li treba duplirati određene komade?

"Apsolutno! Kada jednom shvatite svoje 'osnove', posvetite neko vreme pažnji onome što najčešće birate," kaže Lena. "Ne kupujte tri para pantalona samo sa pretpostavkom da biste ih stalno nosili - možda ćete se iznenaditi! Ali nakon nekog vremena, ako primetite da skoro stalno nosite tu savršenu belu košulju s dugmadima, nabavite je opet! Naši kupci su apsolutno isto to uradili, čak smo počeli da tazmišljamo o ponudi na pakete naših najprodavanijih komada."

Koliko često treba zameniti ove komade kapsularne garderobe?

"To u potpunosti zavisi od toga koliko ga nosite. Verovatno ne biste morali da zamenite dobro napravljen kišni trench mantil dugi niz godina, pa čak i decenija! Ali vaša omiljena bela majica koju stalno nosite može biti izlizana za nekoliko godina. Kada osetite da je komad zaista neupotrebljiv, istražite lokalni program za recikliranje tkanina da biste te materijale držali van deponije."

Kako birate odeću u ormaru i šta radite sa viškom?

"Jedan od mojih omiljenih saveta je da zakačite sve vešalice u svom ormaru unazad, i ako nešto i dalje visi unazad posle šest meseci, verovatno je vreme da ode. Ako nešto nije prikladno za mnoge situacije ili se nije lako kombinovati sa onim što već imate u garderoberu, ne bi bio dobar izbor za kapsularnu garderobu.

Kako najbolje iskoristiti komade kapsularne garderobe?

"Slojevito oblačenje je sjajan način da iskoristite najbolje iz svoje kapsularne garderobe," kaže Lena, koja preporučuje slojevito nošenje rolke, bele košulje sa dugmadima i suknju sa čarapama. "Kombinujete zaista bitne, univerzalne komade za šik izgled koji je udoban u hladnom vremenu. Uklonite čarape i rolku, i imate doteran izgled za toplo vreme."

Verujete li u sezonski stil?

"Osim spoljne odeće, moji komadi uglavnom ostaju isti tokom cele godine", kaže ona. "Budućnost mode ide prema sezonskom kalendaru, a potrošači sve više postaju umorni od ideje da nešto bude 'tako prošle godine'.

Da li isto razmišljati i o modnim dodacima?

"Apsolutno obožavam modne dodatke i smatram ih esencijalnim za održavanje ljubavi prema vašoj kapsularnoj garderobi. Oni su neverovatan dodatak boje koji daje nov život klasičnom komadu koji već imate u garderoberu. Nakit, torbe i cipele su tako jednostavan način da dodate malo više ličnosti outfitu, ili jednostavno osvežite neke komade."

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing