Oversized trend se vraća i veći je nego ikad

Oversized trend se vraća i veći je nego ikad

  • 25.01.2024
Oversized trend se vraća i veći je nego ikad

Kada je reč o tvojoj garderobi, veličina je zaista bitna.

VELIKE vesti za predstojeću sezonu su da su oversized modeli sada postali još veći.

Da, s obzirom da su prostrane bele košulje i sako već gotovo deceniju omiljeni stilski izbor trendseterki, mogli biste pretpostaviti da je vreme da modni pendulum krene u drugom smeru - povratak uskih odela Helmuta Langa iz 2000. ili uskih farmerki iz Hedi Slimane-ovog Saint Laurent-a, možda. Ali ako čezneš za rastegljivom majicom i čistiš prašinu sa svojih uskih farmerki, zaustavi se. Jer su modni bogovi zvanično naredili: spremamo se da odeću nosimo veću nego ikad pre.

Čak i Givenchy - kuća na koju obično računamo zbog čistih linija i klasične francuske krojeve - iznenadila nas je tokom svoje prolećne revije za '24. sa prostranim kratkim kaputima, extra dugim suknjama i jaknama sa ogromnim siluetama.

Ali šta je toliko privlačno u oversize odeći?

Većina brendova se slaže da ima veze sa izgledom sređenosti, a da ne izgleda kao da ste se previše trudili. "Oversized oblici nude oslobađajuću alternativu stisnutim siluetama, jer kombinuju udobnost i samopouzdanje", kaže Gaëlle Drevet. "To nije trend - to je stav."

"To jednostavno izgleda tako nonšalantno", slaže se Melissa Dick, glavna kreativna direktorka brenda Hush, čije je nedavno ponovno lansiranje brenda teško usmereno na oversized, ležerni estetizam. "Za mene, volim način na koji igra sa tenzijom između muškog i ženskog takođe. To je mnogo seksi nego tesna haljina, po mom mišljenju."

Na neki način, tu je i održivost. "Ljudi eksperimentišu više sa stilizovanjem pronalazeći nove načine za slojevito nošenje komada koje već imaju u svojim ormanima", kaže Martin Asbjørn, kreativni direktor REMAIN-a. "Oversized komadi Vam omogućavaju da se igrate sa maštovitim slojevima i kreirate odevne kombinacije koje se oslobađaju sezonskih ograničenja."

Što se tiče najvažnijih saveta za stilizovanje ove sezone, kako ALIGNE tako i Hush imaju jasne smernice. Za Dick, izbor tkanine, čak i u opuštenim komadima, mora biti prioritet, ali trik je opuštena silueta koja ipak deluje sofisticirano, pa su tkanina i detalji vrlo važni. Želite izgledati moderno, a ne neuredno.

Oversize svog stila doslovno nikada nije bilo lakše - pa šta čekate?

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing