Nega kože - Idealna jutarnja rutina za svaku dekadu života

Nega kože - Idealna jutarnja rutina za svaku dekadu života

  • 06.02.2024
Nega kože - Idealna jutarnja rutina za svaku dekadu života

Evo šta stručnjaci za negu kože preporučuju da koristite ujutru - od dvadesetih do sedamdesetih godina.

Nega Kože

Održavanje zdrave jutarnje rutine nege kože ključno je za postizanje zdrave kože. I naravno, potrebe vaše kože se menjaju kako starite, zahtevajući različite proizvode i rutine. Kako tretirate kožu ujutru utiče na vas tokom celog dana, štiteći je od zagađenja i štetnih UV zraka. Vaša noćna rutina, s druge strane, uključuje više aktivnih sastojaka kako bi se koža izlečila preko noći.

Kako starimo, naša rutina nege kože mora obaviti više posla koji je naša koža ranije mogla da obavi sama. Zbog intrinzičnih i ekstrinzičnih faktora, koža proizvodi manje ulja i može biti krhkija, karakteriše je neujednačena tekstura i ton.

Koža takođe može postati suvlja zbog hormonalnih promena, vaša pigmentacija može da se poveća i primetićete smanjenje kolagena. Regeneracija ćelija usporava se kako starimo. Moramo više hidrirati i eksfolirati na strategijske načine kako bismo održali živopisan, zdrav izgled lica.

U nastavku Vam donosimo koje rutine preporučuju stručnjaci za svaku dekadu života.

Nega Kože u dvadesetim godinama

Tokom dvadesetih godina, jutarnja rutina se sve vrti oko prevencije štete, fokusirajući se na kombinaciju antioksidanata i adekvatne zaštite od sunca. Sada je vreme da uspostavite dobre, dosledne navike. Koža ima volumen, puna je kolagena i diskoloracija je minimalna. Održavanje ovih kvaliteta je fokus

U ovom uzrastu, možda se još uvek borite sa adolescentnom aknom ili rozaceom. Bilo bi dobra ideja da integrišete sredstvo za čišćenje koje cilja ove probleme.

Stručnjaci ističu i važnost seruma sa antioksidansima zajedno sa zaštitnim faktorom tokom vaše jutarnje rutine. Zaštita od sunca je naravno heroj, sve ostalo u nezi kože je propalo, je bačeno, ako se ignoriše zaštita od sunca.

Nega Kože u tridesetim godinama

U ovom desetljeću možete početi uključivati proizvode protiv starenja dok nastavljate sa prevencijom oštećenja i zaštitom antioksidanata. Tridesete godine su neki definisali kao deceniju starenja. Koža počinje da gubi hidrataciju i razvija fine linije i diskoloraciju od nakupljanja oštećenja od sunca. Preporučuje se dodavanje proizvoda koji će ne samo zaštititi i hidrirati već i tretirati neke od ovih problema.

Iako mnogi, ali ne i svi, prerastu akne do tog vremena, ovo je kada se rozacea najčešće manifestuje. Rozacea može izgledati kao crvenilo, rast lojnih žlezda, iritacija očiju ili bubuljice. Sumpor je omiljeni sastojak za borbu protiv njih.

Sada možete razmotriti dodavanje kreme za oči kako biste zaštitili delikatno područje oko očiju, koje postaje suvo i tanje u tridesetima. Preporučuju se sastojci poput retinola, niacinamida, kofeina i peptida, koji su blagi i mogu pomoći u teksturi, tonu i proizvodnji kolagena.

Takođe možete početi da gubite kolagen u ovom periodu, pa se predlaže korišćenje antioksidanata i održavanje hidratacije.

Nega Kože u četrdesetim godinama

U ovom desetljeću, bore postaju dublje i obilnije, a koža može izgledati beživotno. Iako su mnogi aktivni sastojci uvedeni u večernju rutinu, jutro je takođe prilika za uključivanje nekoliko korisnih proizvoda.

Želimo da održimo i počnemo da se bavimo nekim promenama starenja kože barijere. Hidratacija stratum corneuma (gornjeg sloja kože) dostiže vrhunac u 40. godini i zatim opada, pa se preporučuju hidratantne kreme sa ceramidima da je podrže.

Gubitak kolagena postaje izraženiji u četrdesetim godinama i može biti problem sa opuštenom kožom ispod očnih kapaka, obraza, nazolabijalnih nabora i marionetskog nabora.

Nega kože u pedesetim godinama

Hormonalne promene mogu početi izazivati probleme sa kožom u pedesetim godinama, posebno ako ste u perimenopauzi. To će učiniti da vam koža bude suva, pa je fokusiranje na hidrataciju važno, kao i ispravljanje bilo kakve štete učinjene u prethodnim decenijama.

Svi se sećamo koraka zaštite koje smo započeli u dvadesetim godinama? Pa, u zavisnosti od toga koliko smo dosledni bili s tim, sada zaista počinjemo da primećujemo dramatičnu razliku. Hidratantni čistač je esencijalan u ovoj fazi, kao i zamenjivanje lipida i ulja koja se više ne proizvode optimalno u našoj koži.

Gubitak volumena postaje izraženiji, rezultirajući šupljim izgledom i ožiljcima ili traumama koji postaju primetniji kako se smanjuju nivoi kolagena.

Nega Kože u šezdesetim godinama

Koža počinje da se proređuje, pa se sugeriše korišćenje eksfolirajućeg čistača. Eksfolijacija i alfa hidroksi kiseline (AHA) signaliziraju rast kolagena, što ne samo da može pomoći u izjednačavanju tonusa već i signalizira i podstiče rast kolagena, Sa dodatnom eksfolijacijom morate biti dosledni sa svojim kremom za sunčanje, jer kiseline mogu učiniti kožu osetljivijom na sunčevu svetlost.

Tamne mrlje od sunca i genetske predispozicije će i dalje nastaviti da se manifestuju, kao i pogoršanje prethodno postojećih bora i opuštanje kože. Otoci ispod očiju mogu biti izraženiji, pa hidratantna krema može pomoći. Opšti fokus je na hidrataciji, antioksidansima i posvetljavanju.

Nega Kože u sedamdesetim godinama

U našim sedamdesetim godinama, neke strukturne promene na licu, resorpcija kostiju, migracija masnog jastučića i opuštenost tetiva postaju izraženije. Nastavljeno smanjenje kolagena može učiniti da vaša koža bude osetljivija, suvlja i čak sklonija modricama.

Zbog povećane osetljivosti, možda biste trebali razmotriti uklanjanje bilo kakvih proizvoda sa mirisima iz svoje rutine.

Stručnjaci su se složili da suvoća kože takođe utiče na telo, i ovo je nešto o čemu se ne govori dovoljno. Regeneracija ćelija kože je sporije, a prirodna ulja kože se smanjuju, što uzrokuje perutanje, ispucalu kožu.

Proizvod za eksfolijaciju poput gela za tuširanje ili losiona, upareno sa hidratantnom kremom, može rešiti ove probleme. Dodajte specijalizovan proizvod za eksfolijaciju stopala i spremni ste za akciju.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing