Najlepša kupališta Srbije

Najlepša kupališta Srbije

  • 15.07.2024
Najlepša kupališta Srbije

Rashladite se na najlepšim kupalištima i aqua parkovima Srbije

Jedini spas od nepodnošljivihvrućina jeste odlazak na neko kupalište, bezen ili jezero.
To je mnogo brža i jeftinija varijanta od mora, naročito ako u svojoj okolini imate neko lepo kupalište.

Lepote Srbije se mogu otkritina svakom ćošku, samo treba malo entuzijazma, volje, dobro društvoi vreli letnji dan će postati pravi odmor za dušu.
Bilo da su upitanju bazeni u Beogradu, Novom Sadu ili u nekom drugom gradu, kao iprirodna kupališta poput jezera, svakako iskoristite priliku da serashladite i osvežite.

U nastavku pogledajte predloge za izlet ili produženi vikend na nekom od najlepših kupališta Srbije.


Ada Ciganlija - Beograd

Ada Ciganlija - All You Need to Know BEFORE You Go (2024)


Ada Ciganlijapredstavlja glavno kupalište za stanovnike našeg glavnog grada.Godišnje ovu plažu poseti preko 300.000 kupača. Ovde se održavajui razne manifestacije kako na vodi tako i na kopnu.
Atrakcijei razni vodeni sportovi na Adi nisu retka pojava. Za svakog posetiocase može naći omiljena zanimacija. Bilo da je to ležanje na udobnimležaljkama i posmatranje zalaska Sunca, ili skijanje na vodi,ronjenje, vožnja rolera ili bajsa, dolaskom na Adu će svakokreativno ispuniti svoj dan.
Ada je jedno od najvećih inajbezbednijih kupališta u Evropi. Opremljeno je kompletnominfrastrukturom za ovaj vid turizma. Dolazak na ovo kupalište jemoguć biciklističkom stazom, čamcima iz Bloka 70 kao i linijamaGradskog prevoza.
Na Adi Ciganliji se nalaze spasilačkeslužbe, lekarske ambulante i policija, kako bi se svi posetiociosećali sigurno i prijatno.


Štrand - Novi Sad

Besplatan ulaz na Štrand do 11. maja - JMU Radio-televizija Vojvodine


Novosadska plaža Štrand se smatra najlepšom plažom naDunavu. Svoje kapije je prvi put otvorio davne 1911. godine i od tadaŠtrand predstavlja omiljeno mesto svih Novosađana. Prostire se na 7hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih.
Štrandza vreme leta poseti oko 15.000 kupača. Ukoliko volite debeluhladovinu i finu zelenu travu, možete se odmoriti ispod visokihstabala. Ljubitelji peska mogu uživati na plaži koja je peščana ičista, sa sitnim žutim peskom.
Ovde se često organizujurazne manifestacije od kojih su najpoznatije: „Dunavska regataTID“, „Novosadski triatlon“, razna takmičenja u odbojci,košarci, free-climbing-u. Na plaži se nalaze spasioci koji brinu obezbednosti kupača, a tu je i dežurni lekar.



Aquapark Petroland - Bački Petrovac

Pripremite se za uzbudljivo osveženje: Aquapark Petroland otvorio vrata  letnje sezone - Naslovi.net


Kompleks tobogana, bazena,igrališta i plaža se nalazi u aqua parku Petrolend u BačkomPetrovcu. Ovo je najveći turističko-zabavni park u Srbiji. Prostirese na 20 hektara, a na oko 8 hektara se nalaze vodene površine sazabavnim atrakcijama.
Aqua park je prilagođen za svakogakako za decu tako i za odrasle. Voda koja izvire iz dubine oko 800metara, ima temperaturu oko 32 stepena. Kompleks Petrolend omogućavakupanje i tokom hladnijih dana, zbog prirodno tople vode.
Kopleksje opremljen i sa raznim ugostiteljskim ponudama i pratećimuslugama. Radno vreme aqua parka Petroland je svaki dan od10-19h.



Aqua park u Jagodini - Jagodina

Akva park Jagodina


Smešten unajlepšem delu Jagodine, ovaj aqua park je izgrađen u okvirusportsko turističkog kompleksa potok „Đurđevo brdo“. Na 50.000kvadratnih metara aqua park u svom kompleksu ima 98 bazena sa vodenimatrakcijama za decu i odrasle. Tu su tobogani, olimpijski bazen,tereni za mnoge sportove: fudbal, košarku, odbojku, rukomet i stonitenis.
U sklopu aqua parka je i igralište za decu saljuljaškama i klackalicama. Celi kompleks je osvetljen reflektorima,tako da se ovde mogu održavati i noćne manifestacije i sportovi.Aqua park u Jagodini ima i razne objekte koji su potrebni zaprijatniji odmor, jelo i osveženje.
Besplatan parking jeobezbeđen za sve posetioce aqua parka. Kapacitet parkinga je 1200automobila. Radno vreme parka je od 10h – 18h.



Belocrkvanska jezera – Bela Crkva

BELOCRKVANSKA JEZERA – Svakog vikenda u toku leta – Flamingo Travel Klub


Vojvodina pruža lepote prirode kakve sesamo mogu sanjati. Jedno od njih su belocrkvanska jezera kojih imaukupno šest. Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara… Jezerasu nastala iskopavanjem šljunka. Voda u njima je zbog toga prozirnozelene vode, a plaže su peščane.
Jezera uglavnom imajuprirodno okruženje. Samo je Glavno jezero delimično betonirano iobezbeđeni su razni zanimljivi sadržaji kako na vodi tako i naobali. Ovde možete uživati u sportu na vaterpolo igralištu, a tusu i tuševi i razne skakaonice. Takođe na plaži se nalaze ležaljkei suncobrani na kojima posetioci mogu da se odmore.



Srebrno jezero - Veliko Gradište

Hotel Srebrno Jezero - Prenoćište i restoran


Srebrno jezero se nalazi useveroistočnom delu Srbije u blizini Velikog Gradišta. Svoje ime jedobilo zbog pojave odsjaja na reci od sunca koje zalazi. Spuštajućisvoje zrake, sunce ostavlja na površini jezera milion srebrnihiskrica.
Nivo vodostaja Srebrnog jezera je uvek niži odnivoa Dunava, zahvaljujući mnogobrojnim pumpama, koje pumpaju vodu ujezero i uvek je prisutan svež dotok vode.
Prolazećikroz razne podzemne prirodne dine od peska, voda se filtrira, štodovodi do besprekorno čiste i bistre vode u jezeru. Ovde odmorpronalazi mnogo kupača, dok i pecaroši vole da borave na Srebrnomjezeru. Ulaz na plažu je besplatan.


Silver Lake akva park

Akva Park Srebrno Jezero - Silver Lake

Pored sezonskih i vansezonskih poseta Srebrnom jezeru, sadakao još jednom divnom atrakcijom meštani ovog lepog mesta se mogupohvaliti izuzetno uređenim i sređenim akva parkom koji sezoveSilver Lake. Na 2,5 hektara prostire se 5 bazena različitedubine koji su prilagođen svim generacijama, čak i onim najmlađimdo 3 godine. Pored širokog stepeništa i merdevina, niz koje se možedoći do bazena, takođe se možete spustiti niz otvorene i zatvorenetobogane. Park može da prilmi i do 1200 posetilaca tokom letnjesezone. Silver Lake se nalazi u neposrednoj blizini šetališta,ugostiteljskih objekata i pruža potpun užitak i komforsvim



Otvoreni bazeni u Kragujevcu -Kragujevac

Otvoreni bazeni - Bazeni Kragujevac


Gradskibazen i jezero u Kragujevcu smešteni su u deo grada Šumarice.
Kada je leto, veliki broj stanovnika Kragujevca se nalaze baš na ovomlokalitetu. Jezero sa okolinom je veoma lepo sređeno. Posetiocima jeobezbeđena zabava na vodi uz korišćenje pedalina i sandolina, kaoi sportskih terena.
U bezenu se nalazi deo za neplivače.Tu su i spasioci kao i služba za hitnu pomoć. Prateći objekti sahranom i osveženjem su takođe ovde. Ulaz na bazen se plaća, dok jeboravak na jezeru u Kragujevcu besplatan.



Borsko jezero - Bor

Počinje kupališna sezona na Borskom jezeru | ZA media


Borsko jezero se nalazi u podnožju planine Crni Vrh,udaljeno 17 km od Bora. Nastalo je od planinskih jezera čiji jedalji tok zarobljen branom. Njegova nadmorska visina je 438 metara, apovršina jezerske vode zauzima prostor od 30 hektara.
Ovoje omiljeno mesto većine Borana za vreme vrelih letnjih dana. Plažaje lepo uređena, a tu se nalaze i pešačke staze, sportski terenikao i razni rekviziti za sportove na vodi. Na plavoj površini jezerase ogleda sva njegova okolna lepota. Zbog toga ovo kupalištepredstavlja pravi biser Istočne Srbije.



Banja Vrujci - Valjevo

Banja Vrujci - Pogledajte Turističku Ponudu Banje


Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Valjeva u opštini Mionica. Ova banja je još uvek u svom razvoju. U mestu se nalazestari bazeni blizu hotela, sa izvorskom vodom i kanalima sa lekovitomvodom. Novi bazeni su nedaleko od centra banje. Novi kompleks činipet bazena koji se prostiru na površini od 1,5 hektar.
Uletnjem periodu banju Vrujci poseti veliki broj turista. Mazanjelekovitim blatom je od velikog značaja za ljude koji imaju problemesa reumom. Blato nije preporučljivo za one koji imaju problema sasrcem.
Kampleks bazena u Vrujcima ima sve ono što jeneophodno za ugodno proveden letnji dan. Tu su kafić, kiosk sahranom i frižideri sa sladoledima. Vrujci su jedina banja u Srbijikoja je uvela masaže voćem, tako da ovde možete da uživate urelaks masažama tela malinom, lubenicom ili šljivom.



Bazeni Junaković - Apatin

(VIDEO) Počinje sa radom Otvoreni bazen u Banji Junaković | www.025.rs


Bazeni banje Junaković nalaze se 4,5kilometara od Apatina. Kompleks ima 10 otvorenih bazena satemperaturom vode oko 32°C. Voda u bazenima je sa dubine od 700matara. Ovi bazeni po svom kvalitetu spadaju u isti rang sa bazenimau banjama u Karlovim Varima i Harkanju.
Banja imamedicinske terapije za lečenje raznih vrsta reumatizama, ortopedskihproblema, steriliteta i neuroloških problema. U kompleksu se nalazijoš i osmostazna kuglana, četiri teniska terena, dve finske saune,teretana i zatvoreni bazen.



Bazeni Horizont -Surduk

Опис фотографије није доступан.


Kompleks bazena Horizont se nalazi u Surduku, na Dunavunedaleko od Slankamena. Prostire se na površini od 20.000 m2. Bazenisu osnovani sa profesionalnim graditeljima, tako da se pri gradnjivodilo računa o svakom detalju.
Kompleks ima petotvorenih bazena, a svaki bazen je specifiča na svoj način. Unekima od njih se nalaze delovi sa đakuzijima, barom ili vodopadom.Dva bazena su predviđena za razne sportske igre, dok je jedandečji.
Bazeni Horizont imaju mogućnost parkinga sa 400mesata, kao i wellnes program, joga programe i mogućnost noćnogkupanja.



Akva park Izvor - Aranđelovac

Aqua Park - Hotel Izvor


Akvapark Izvor se nalazi u Bukovičkoj banji, u Aranđelovcu, na samo satvremena vožnje od Beograda. Na površini od 6 hektara, uz tri bazenasa mineralnom vodom, moderne atrakcije i najviše tobogane u Srbiji,u ovom akva parku možete testirati vašu adrenalinsku strast.Izdvojili smo za vas atraktivnu, turističku ponudu ovog akva parka:3 bazena; 12 slajdova za odrasle i 3 slajda za decu.
Mnoštvoatrakcija čine ovaj akva park atraktivnim za osobe željne avanture,kao i za porodice sa decom. Od najstarijih do najmlađih generacija,ovaj park će se potruditi da zadovolji  potrebe svih. Od atrakcijaza odrasle svakako se izdvajaju tobogani: Boomerang; Space Zoat;Rafting slide; Black hole; Freefall; Twister; Octopus slide; Frogslide i Rabbit.
Osim vodenih atrakcija, u sklopu Izvoramozete igrati tenis, mali fudbal, košarku, ali i u zimskom perioduklizanjem. Osim brojnih vodenih atrakcija, aqua park nudi i sledećesadržaje: kafe-piceriju, gril bar, bar, igrališta za decu, sportsketerene, kao i amfiteatar u kome mogu da se organizuju razna muzičkai druga kulturna dešavanja. Svlačionice i parking mesta su sastavnideo ovog kompleksa. Hotel Izvor je luksuzni hotel sa 5 zvezdica, kojise nalazi u sklopu hotelsko-turističkog kompleksa i čiji gosti mogukoristiti akva park potpuno besplatno.



Akva park Hollywoodland - Beograd

Hollywoodland | Odmor u Beogradu | Beogradski izlet

Akva park, koji je prvi otvoren uglavnom gradu Srbije, na Ledinama, nudi mnoštvo sadržaja zbog kojihse možete osećati posebno i koji će vam pružiti jedno sasvimdrugačije i nezaboravno iskustvo.
Atrakcije Hollywoodlandakva parka
U Hollywoodland-u postoje otvoreni i zatvoreni deobazena. Zatvoreni deo bazena je za decu i odrasle dimenzija 10 x25m,. Pored ovih divnih i prostranih bazena u ovom akva parku ćetepronaći:



Akva park Vidik - Lazarevac

Aqua Park — ODMARALIŠTE VIDIK

ULazarevcu je još 2015.godine otvoren fantastičan akva park Vidikkoji je smešten na preleppom vidikovcu sa kog se pruža veličanstvenpogled na ceo Lazarevac. Ovaj akva park poseduje sve što vam trebaza pravi odmor i zabavu na vodi. Naravno, u sklopu Akva parka dolazii odličan kafić u kom možete ispijati osvežavajuća pića iuživati u koktelima. Akva park Vidik poseduje: 7 velikih bazena
8đakuzi kada, spa centar, parno kupatilo, salon za masaže
Ovajakva park dolazi u sklopu popularnog i prestižnog hotela koji imakapacitet od 30 soba sa odličnim restoranom i uslugom. Što se tičesamog akva parka zaista je bogato opremljen i veoma lepo uređen,tako da će zadovoljiti potrebe svih generacija. Odmah po dolaskumožete da zakupite ležaljku i to bez dodatne naknade, kao i velikisuncobran. Potom se možete prepustiti uživanju i siprobavanjuzabavnih sprava koji se nalaze na bazenima.


Akva park Doljevac - Leskovac

Akva park Doljevac počinje sa radom 15.juna!

Na površini od svega 3 hektaraprostire se sportsko-rekreativni kompleks akva parka u Doljevcu, nemože se pohvaliti veličinom, ali svakako je među najlepšim ujužnom delu Srbije. Sadržaj ovog sportsko-rekretivnog kompleksa jebogat i poprilično impresivan. Ovde vas očekuju: 4 bazena, dečijibazen, bazen sa toboganima, prelivni bazen ili takozvani "osmica", lopta koja proizvodi veštačke, talase visine i do 1,40m
Poredbazena, kupanja i sunačanja na ležaljkama i baldahinima, najmlađiposetioci se mogu igrati u pokretnom mobilijaru sa pregršt igračakai zanimljivosti, kao i u fitnes igralištu na otvorenom koji jeotvoren čitavog dana i služi za rekreaciju onih posetilaca kojipored odmora preferiraju i sportsku aktivnost. Radno vreme akva parkaje od 8 do 19 časova.



Akva park Podina - Sokobanja

Akva Park BAZENI Podina Sokobanja

Lekovite vode, borove šume irehabilitacioni centri svakako nisu jedina senzacija nadaleko poznateSokobanje. Na samo 1500 metara od centra nalazi se akva park Podinakoji je deo sportsko-rekreativnog centra. Sastavni deo kompleksa cinepoluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupaliste za decu iodrasle, bazen sa 3 tobogana, dok osvezenje mozete naci u bar sapicem. U okruzenju svakog bazena postoji ležaljke i suncobrani kao ifrizideri sa sladoledima. Maksimalan broj gostiju je oko 2000 ipredstavlja celodnevnu zabavu za sve starosne kategeorije posetilaca.Tokom sezone, akva park Podina je domaćin velikog broja kulturnih,sportskih i zabavnih manifestacija, kako bi se upotpunio i obogatioboravak posetilaca. Radno vreme je od 10 do 19 časova.



Akvapark Sunny Hill - Vrnjačka Banja

Sunny Hill Apartments & Aqua Park, Vrnjačka Banja (ažurirane cene za 2024.)


Vrnjačka banja je međunajboljim i najpoznatijim banjama u Srbiji. Lekovite vode, parkovi itermomineralni izvori su među glavnim razlozima zašto je VrnjačkaBanja izuzetno posećena tokom cele godine. Sunny hill Spa Resort jeudaljen na pola kilometra od centra Vrnjačke Banje, na mestu zvanomSunčani Breg.
Ovaj luksuzni objekat pruža mogućnostodmora i okupljanja poslovnog i turističkog sveta. Objekat posedujeAkva park i otvoreni bazen koji se nalazi na centralnoj pozicijikompleksa, kao i moderan spa i wellness centar sa saunom i parkom.Ovde se možete sasvim opustiti i relaksirati.Tokom letnjih meseci naterasi objekta se organizuju:



Akva park Banje Ždrelo - Homolj

Sadržaji - Terme Ždrelo

U Mlavske terme možete svratiti tokom cele godine.Nalaze se u podnožiju Homoljskih planina i to jedini akva park kojije konstantno otvoren. U svojoj ponudi ima 7 bazena: 2 zatvorena, 4otvorena, 1 sa slanom vodom
Temperatura vode se kreće između30 i 40 stepeni celzijusa. Koristi se za lečenje psrijaze,reumatskih i kožnih obolenja. Akva park poseduje 3 velika toboganaKobra, Džungla i Zebra. Oni naizmenično rade u periodu između 12 i20 časova. U sklopu parka, u samom dvorištu, nalazi se i smeštajniobjekat Dvorac, koji je dekorisan u stilu srenjovekovnih zamaka i gdeće vam biti pružena vrhunska usluga. Ovde se nalaze i etno restoransa banket salom i terasom. Ispred same kapije nalazi se i takozvanaBara, iz čije česme ističe ista voda koja se služi i u samomobjektu. Meštani lokalnih mesta su često u potrazi za osveženjem uvečernim satima baš na ovom mestu. Cena ulaznice za decu je 400dinara, i 600 dinara za odrasle. Radno vreme je od 10 do 21čas.



Akva park Draguljica - Jošanička banja

Brus ONLINE - Akva park DRAGULjICA u Jošaničkoj Banji otvorio novu  kupališnu sezonu

Akoste se uputili ka Kopaoniku, osveženje mozete pronaći u akva parkuDraguljica, koji se nalazi u prirodnom ambijentu okružen zelenilom,pored reke Jošanice. Za punjenje bazena koristi se termalna voda odoko 40 stepeni celzijusa koja se rashlađuje vodom iz gore pomenutereke. Pored bazena sa toboganom nalaze se dva đakuzija i veštačkojezero koje upotpunjuje ceo doživljaj i pleni svojom lepotom. Usamom akva parku postoje restoran i kafić sa baštom, pa vam osimpeškira i kupaćih kostima, ništa više neće biti potrebno kadaste u poseti ovom mestu. Radno vreme akva parka je od 9 ujutru do 18časova popodne.



Akva park Atina - Leskovac

Опис фотографије није доступан.

На простору од 15 хиљада квадратних метара парк посетиоцима нуди четири базена, од којих је један намењен деци, један са симулацијом таласа, а посетиоцима су на располагању и разни тобогани. Капацитет Атине је 1200 лежаљки са сунцобранима.


Šta I koju god lokaciju daizaberete iz ovog našeg malog izbora jedno je sigurno, najlepšakupališta Srbije ne zaostaju ni za jednom svetskom destinacijom, zasvakog posetioca nude samo ono najbolje iz ponude.

Za savršen odmor potražite savršen bikini i kupaći kostim na bikini.co.rs

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing