Najbolji saveti za negu i održavanje noktiju ovog leta

Najbolji saveti za negu i održavanje noktiju ovog leta

  • 09.05.2024
Najbolji saveti za negu i održavanje noktiju ovog leta

Savršeni Letnji Nokti: Kako Srediti Nokte za Sezonu Sunca

Bojenje noktiju u letnjim, živopisnim nijansama jedan je od naših omiljenih načina da uđemo u sunčano raspoloženje.

Od uparivanja čistih belih nijansi sa našim letnjim haljinama do nanošenja neon nijansi koje privlače pažnju i koje se uklapaju uz naše bikinije, naši nokti služe kao krajnji modni dodatak leti - zbog čega je važno da ažurirate svoju negu noktiju kako bi bila prikladna za sezonu. Da bismo vam pomogli na tom putu, konsultovali smo stručnjake da podele svoje savete i trikove o tome kako da svojim noktima podarite letnju transformaciju.

Bez obzira da li volite šik prirodne nokte ili preferirate svetle, veselih nijansi koje su se pojavile na prolećnim pistama, ovde ćete pronaći mnogo inspiracije (i informacija!).

Boje za nokte

"Kada govorimo o letu, prve stvari koje nam padaju na pamet su sunčane plaže i raznovrsni ukusi ukusnih sladoleda i letnjih osveženja - savršene inspiracije letnjih nijansi. Ove sezone preporučujemo neon i živopisne, hrabre pastelne boje kao boje za nokte - birajte između zelenih, roze, plavih, žutih i narandžastih. Za avanturiste, probajte obojene francuske vrhove, apstraktnu umetnost sa neon bojama ili jednostavno šarene voćne uzorke na noktima."

Priprema noktiju

"Vaše ruke i stopala postaju suvi tokom zime, a leti su skloni tamnjenju. Najbolji način da pripremite nokte za prelazak je da se odlučite za temeljni manikir i pedikir, koji će hidrirati vašu kožu i istovremeno eksfolirati mrtvu kožu i površinsko tamnjenje.

Oblik noktiju

"Najpopularniji oblik noktiju za leto je skvoval; to je kombinacija kvadratnog i ovalnog oblika koja daje mekani izgled vašim prstima."

Rutina nege noktiju kod kuće

"Svakodnevno hidrirajte ruke i stopala ujutru i pre odlaska na spavanje. Često ne razmišljamo o zaštiti naših stopala i ruku od oštrih sunčevih zraka. Ne zaboravite da nosite kremu za sunčanje i uvek držite kremu za ruke sa SPF-om pri ruci za često nanošenje. Još jedan način da vaši nokti ostanu zdravi i srećni je da redovno nanosite ulje za zanoktice i masirate područje oko zanoktica na korenu noktiju svakodnevno. Kako biste zadržali sjaj na noktima duže vreme, držite nokte prekrivene nadlakom. Važno je naneti podlogu pre laka kako biste izbegli da nokti postanu žuti zbog pigmenta boje u laku. Nadlak, s druge strane, pomaže u produžavanju trajanja laka i daje mu sjajan završetak."

Mit o noktima u koji ne treba verovati

"Najveći mit o noktima koji čujemo stalno je savet da pustite nokte da 'dišu'. Nokti su napravljeni od keratina, koji je protein sastavljen od mrtvih ćelija, tako da im nije potrebno disanje. Ali idealno bi bilo da noktima povremeno pružite pauzu od boje."

Gel manikir

"Za razliku od popularnog verovanja, gel manikir nije štetan. Šteta nastaje kada tehničar previše bruši sloj nokta (što zapravo nije potrebno) tokom izvođenja manikira. Uradite svoje gel nokte u salonu koji ima dobro obučene tehničare koji mogu da se pobrinu da manikir i pedikir budu urađeni na pravi način. Sa gel lakom, vaša manikura može trajati od dve do tri nedelje, ali sa običnim lakom, imate sreće ako traje čak i pet do sedam dana bez listanja. Pored toga što traje, još jedna velika prednost gel manikira je što pruža čvrsti sloj zaštitu preko vaših prirodnih noktiju, što može rezultirati povećanim rastom i jačim noktima. Čak vam nije potrebna posebna nega sa gel manikirom. Samo treba da negujete područje zanoktica kako biste izbegli da koža oko noktiju postane suva."

Kada ste sredili nokte izaberite jedan od naših predivnih modela bikini i kupačih kostima na sajtu bikini.co.rs i uparite ih u preko 30 boja.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing