Kako pripremiti stopala za leto i sandale?

Kako pripremiti stopala za leto i sandale?

  • 11.05.2024
Kako pripremiti stopala za leto i sandale?

Izaberite pravi estetski ili medicinski pedikir i sigurno zakoračite u leto!

Sigurni smo da već koristite svoju kolekciju sandala, ali da li su vaše noge spremne?

Od uklanjanja tvrde kože do sečenja zanoktica i odabira savršenog laka, evo kako pripremiti svoje noge za vreme sandala.

Bez obzira koji brend su vaše letnje sandale, zaslužuju da budu pokazane u stilu, tako da ispucale pete i predugački nokti jednostavno neće proći. "Ništa ne izgleda gore od stopala sa suvom ispucalom kožom", "Toplo vreme može izazvati dehidrataciju i ispucale pete, zato se pobrinite da svakodnevno koristite specijalnu kremu za stopala ili ulje za stopala." kažu stručnjaci. Da biste započeli letnju sezonu na pravom putu, takođe preporučuje rezervisanje medicinskog pedikira - tretmana.

Prvo, turpija

Suočavanje sa noktima kod kuće zahteva nekoliko osnovnih alata, zato ne počinjite dok ne pripremite sve što vam je potrebno, čisto i postavljeno pred vas. "Sve kreme za stopala i hidratantne kreme za stopala neće delovati ako ostavite tvrdu, suvu kožu na mestu" kaže naša sagovornica, koja preporučuje korišćenje profesionalne turpije za stopala da biste posao obavili kako treba. Treba vam prilično abrazivna turpija koja lako uklanja svu tvrdu, mrtvu, suvu kožu, ali uklonite samo ono što je potrebno jer želite da ostavite kožu mekom i glatkom, a ne bolnom. "Koristite na suvim nogama pre kupanja ili tuširanja na mestima sa zadebljanom, zadebljalom ili dehidriranom kožom", dodaje.

Poliranje i sečenje

Ako više volite da vam nokti budu boje kože, onda će vam biti potrebno da prirodnu ploču nokta učinite besprekornom. Za to je korisna turpija jer pruža trenutni sjaj koji izgleda svetlo i zdravo. Kada se to reši, vreme je da razmislite o sečenju noktiju. Da li koristite makaze za nokte ili kliješta je lična preferencija, ali kliješta sa blago zakrivljenim oštricama mogu biti korisna jer nude suptilan vodič oblika koji treba pratiti. Ako niste dovoljno samouvereni da sami sečete zanoktice, onda ih barem gurnite unazad, jer će to osigurati uredan i čist kontur i učiniti da sve izgleda sveže i uredno.

Ribajte i omekšavajte

Kako vaše noge izgledaju je jednako važno kao i kako izgledaju. Suva koža može izgledati gruba na dodir, a delovi tvrde kože mogu postati bolni ako se ne tretiraju kako treba. "Ne potcenjujte korist od korišćenja pilinga za stopala kako biste vratili dosadnu, suvu kožu u život i dosegnuli delove koje turpija ne može da dotakne". Vrsta pilinga zavisi od vas. Govoreći o tome, nisu sve kreme za stopala iste i moraćete pronaći nešto što odgovara svrsi, jer brz prelazak preostalom kremom za telo nije dovoljan. "Koža na stopalima je 12 puta deblja od ostatka tela", tako da je veoma važno koristiti posebnu kremu za stopala jer obični losioni za telo jednostavno neće raditi.

Priprema i lakiranje

Kada vaše noge izgledaju besprekorno, vreme je da odaberete svoj lak. Iako su opcije beskrajne, zadržavanje klasičnog laka je jednostavno, vremenski neograničeno i radiće uz svaki izgled. "Tokom cele letnje sezone volim francuski pedikir", kaže naša umetnica noktiju. "Oseća se tako čisto i čini da prsti izgledaju mnogo elegantnije i ženstvenije čak i ako su kratki." Ako vam klasični francuski pedikir deluje malo previše pritajeno, isprobajte jedan od najnovijih trendova u noktima. "Nedavno sam na svojim prstima uradila 'nag baršunasti francuski' koji je tiša interpretacija klasičnog francuskog koristeći samo prozirne nijanse poput neutralne osnove i mlečno bele za vrhove. To vam omogućava da zamaglite bilo kakve nesavršenosti i korigujete boju slobodnog ruba rezultirajući prirodnim a ipak rafiniranim izgledom." Ako želite nešto svetlije i hrabrije, predlažemo živoparne crvene nijanse sa narandžastim podtonom.

 

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing