Izgubite kilograme za sezonu kupačih kostima

Izgubite kilograme za sezonu kupačih kostima

  • 25.02.2024
Izgubite kilograme za sezonu kupačih kostima

7 Načina da Pripremite Vaše Telo za Kupaći Kostim, Počevši Od Sada

Majice na bretele, šortsevi i kupaći kostimi...

Ah! zima prolazi što znači da ćete uskoro morati da se oslobodite zimskih odevnih komada. I dok samo vi znate šta ste krili ispod svih tih slojeva, niste jedini koji se osećaju nesigurno u ovo doba godine.

Iako možete bezbedno izgubiti samo oko 1 do 2 kilograma masti nedeljno, možete se osećati samouverenije do sezone kupaćih kostima ako danas počnete da pravite promene.

Kako pripremiti telo za sezonu kupaćih kostima?

Evo 7 dostižnih ciljeva koje treba postaviti za leto i sezonu kupaćih kostima i pridržavati ih se, počevši od sada....Da, od sada, ne od ponedeljka!

1. Trening snage!

Ako želite telo za bikini, sa ovim nema pregovora: Odradite trening, bez izgovora! Isplanirajte program treninga snage za ceo telo barem tri puta nedeljno da biste sagorevali kalorije tokom vežbanja, poboljšali potrošnju kalorija vašeg metabolizma 24 do 48 sati nakon vežbanja, i razvili mišiće koji izgledaju i osećaju se bolje od viška masti. Izvodite vežbe koje koriste više mišićnih grupa kao što su čučnjevi, sklekovi, veslanja i iskoraci u krug da biste učinili vaše treninge najefikasnijim.
Savet: Probajte da vežbate ujutro da biste ubrzali metabolizam za ostatak dana.

2. Stavite zadnjicu i stomak na prvo mesto.

Vaše gluteusi (mišići zadnjice) su najveći mišići u telu, pa njihovo vežbanje jedan od najboljih načina da sagorevate kalorije - i sprečite spuštenu zadnjicu u bikiniju. (Nema ničeg goreg!) Naravno, svi znaju da je pravi ključ za dobar izgled u kupaćem kostimu imati ravan stomak! Posvetite posebnu pažnju obema oblastima tokom treninga koji prethodi sezoni kupaćih kostima tako što ćete izvoditi ovu vežbu odmah nakon zagrevanja na početku svakog treninga, 2 do 3 puta nedeljno:
Marširanje u mostu: Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima oslonjenim na pod. Podignite kukove s poda tako da vaše telo formira pravu liniju od ramena do kolena, zadržavajući kukove paralelne s podom. Održavajući tu pravu liniju, podignite desno koleno prema gore, tako da stopalo dođe s poda. Zatim, vratite ga u početni položaj i podignite levo koleno na isti način. Nastavite da ih smenjujete (kao da marširate na mestu), držeći mišiće zadnjice zategnutim tokom cele vežbe, ukupno 10 puta sa svake strane.

3. Pijte više vode.

Ograničavanje unosa vode može smanjiti efikasnost vaših treninga jer čak i blaga dehidracija može uticati na Vašu sposobnost i potencijal za sagorevanje masti. Ako vam je potreban još jedan razlog da pijete, evo ga: najbolji način da se oslobodite viška telesne težine je da isperete svoje telo vodom. Trebalo bi da pijete barem polovinu svoje telesne težine u unci svaki dan (npr. žena od 68 kg treba da popije 2,2 litra ili ekvivalent od oko četiri i po 500 ml flaširane vode dnevno). Samo nemojte štedeti na ledu! Istraživanja su pokazala da konzumiranje ledeno hladne vode tera vaše telo da više radi (tj. sagoreva više kalorija) kako bi održalo svoju idealnu telesnu temperaturu. Zato gutajte hladnu tečnost kao da je vaše gorivo za sagorevanje masti - jer jeste!

4. Povećajte dnevni unos prirodnih diuretika.

To su namirnice koje ubrzavaju prolaz tečnosti kroz vaše telo kako bi vam pomogle da se oslobodite nadutosti. Prirodni diuretici uključuju krastavce, šparglu, limun, zeleni čaj i sve namirnice sa većom koncentracijom magnezijuma, kalijuma, vitamina C i/ili kofeina. Savet: Pokušajte da dodate krastavac ili limun u vodu.

5. Smanjite unos prerađenih, skrobastih ugljenih hidrata poput hleba, testenine, bagela, kolača i keksa.

Većina ovih namirnica je natovarena dodatnim natrijumom i konzervansima koji mogu doprineti zadržavanju vode i nadutosti. Ako sastojci na pakovanom proizvodu sadrže više od nekoliko sastojaka - ili bilo šta što ne možete izgovoriti - nemojte ga jesti. Umesto toga, izaberite porciju mnogih svežih voća i povrća sada u sezoni, sa proteinskom hranom da biste ostali siti.

6. Smanjite unos alkohola.

Ako ste navikli da svako veče popijete čašu vina ili piva, pokušajte da smanjite na dva ili tri večeri nedeljno. Smanjićete ukupni unos kalorija i pripremiti se za bolji san koji će vas osvežiti za trening narednog dana. Savet: Kada se ipak opustite, uvek između popijte čašu vode pre i posle da biste izbegli dehidrirajuće efekte alkohola.

7. Uspravite se više i angažujte mišiće trbuha.

Razmislite o uvlačenju kukova unutra i zatezanju stomaka kao da ćete biti udareni. Poboljšavanje vaše posture trenutno će vas učiniti mršavijim - čak i ako niste izgubili ni gram! - i naučiti vaše telo da sve drži na okupu kada ste u kupaćem kostimu. Svakih 15 minuta, postavite alarm za "proveru postavke" da biste trenirali vaše telo: Ako stojite, uspravno stojte i držite sve. Ako sedite, povucite ramena unazad i zategnite mišiće stomaka.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing