Izgledajte odmorno

Izgledajte odmorno

  • 15.01.2024
Izgledajte odmorno

5 Jednostavnih Načina da Izgledate Manje Umorno

Početak godine često donosi umor i opšti osećaj mentalne malaksalosti - a često se manifestuje na našim licima. Dakle, bilo da odgajate malu decu, radite duge sate ili ste jednostavno potpuno iscrpljeni od praznika, isplati se znati nekoliko trikova kako biste ispravili posledice besanih noći.

Evo naših pet trikova:

  1. Ledena kupka

    Oživite svoju kožu (i dušu) koristeći čuda leda. Jedan od omiljenih trikova Kate Moss je da napuni sudoperu hladnom vodom, doda led, zatim potopi lice - ili jednostavno prska kožu ako vam to deluje podnošljivije. Ova tehnika ne samo da će smanjiti upalu i doneti životvornu krv do površine kože, već će takođe pomoći u opuštanju stresa i anksioznosti, ostavljajući vas fokusiranim i spremnim da se suočite s danom.

  2. Počnite sa negom kože

    Vratite vlagu i punoću pravilnim formulama za negu kože. Počnite s blagim eksfolijantom, , kako biste uklonili dosadne mrtve ćelije kože, a zatim kožu natopite hidratacijom koristeći umirujuće formule. 

  3. Usredsredite se na stvaranje sjajne baze

    Umorna koža često izgleda bez sjaja i pomalo dosadno i bezživotno, pa se usredsredite na dodavanje sjaja. "Uvek je dobra ideja započeti sa divnim, sjajnim tenom", kaže šminkerka Nikki Wolff, čiji su klijenti uključeni Kendall Jenner, Hailey Bieber i Simone Ashley. "Uvek dodam malo ulja za lice, koje sadrži inkapsuliranu hijaluronsku kiselinu - u rutinu nege kože kako bih hidrirala i dodala sjaj."

  4. Odaberite lagane formule koje poboljšavaju sjaj,

    Ili nanesite korektor na delove lica koji to zahtevaju - bilo gde sa crvenilom, oko nosa, ispod očiju i na bradi. Izbegavajte preopterećivanje kože u korist lagane kamuflaže svetlosti, koja će koži učiniti više usluga nego teška maska od pudera.

  5. Rumenilo i bronzer

    "Malčice bronzera ili rumenila potpuno mogu transformisati kožu, čak i tokom zimskih meseci", kaže Wolff. "Volim tečne i kremaste proizvode koje možete naneti nakon - ili pomešati s - podlogom, kako biste dobili zaista prirodan, zdrav izgled sjaja." Nakon toga, nanesite malo kremastog rumenila visoko na jagodicama zbog odličnog spektra nijansi i finiša koji liči na kožu.

  6. Osvetlite oči

    Naši oči su još jedno ključno područje koje nas izdaje kada se osećamo iscrpljeno. Bilo da su u pitanju fine linije, tamni krugovi ili crvenilo, ključ je fokusirati se na osvetljavanje područja. "Volim nanositi kremasti ajlajner na unutrašnji rub oka - pomaže neutralizaciji crvenila i generalno čini da izgledamo manje umorno", kaže Wolff. Još jedan od njenih saveta je uvijanje trepavica kako bi izgledale "budnije".

Na duže staze, postoje sjajni tretmani za oči koji mogu pomoći podizanju područja dugoročnije (mislite na hijaluronsku kiselinu, vitamine i aminokiseline), koji se mikroinjektiraju u kožu kako bi pokrenuli regeneraciju. S druge strane, tretmani koji kombinuju polinukleotide i tehnologiju azota plazme kako bi pojačao kolagen i elastin i poboljšao kvalitet i teksturu kože na tom području.Ako vam donji kapci redovno zadaju probleme, razmislite o zakazivanju konsultacije kod neke od  renomiranih poliklinika.

Šta smo Vam mi pripremili od preparata pogledajte ovde

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing