Budite se sa fantastičnom kosom svakog jutra

Budite se sa fantastičnom kosom svakog jutra

  • 28.07.2024
Budite se sa fantastičnom kosom svakog jutra

Čičak vikleri su ponovo u modi - evo kako da ih koristite

Ako mislite da su čičak vikleri starinski dodatak za kosu rezervisan za bake i korišćen samo u starim filmovima ispod kacige frizera, razmislite ponovo. 

Sa više od 40 miliona pregleda na TikToku i obožavaocima poput Điđi Hadid, Bele Hadid, Hejli Biber, Selene Gomez i Kejt Midlton, čičak vikleri—posebno oni veliki—sada su kultni predmet. Koriste se za postizanje onih voluminoznih frizura iz 90-ih koje su trenutno popularne na društvenim mrežama ili klasičnih talasa na plaži. Ovi jednostavni, pristupačni valjci često su efikasniji od najnovijih visokotehnoloških alata. Vrhunski frizeri, poput Priscile Vales (koja radi sa Hejli Biber i Kim Kardašijan) i Krisa Apletna (koji stilizuje Dženifer Lopez), zaklinju se u njih. 

Čičak vikleri su demokratski alat—svako može da ih koristi kako bi stvorio voluminozne, skakutave frizure kod kuće. Za postizanje najboljih rezultata, birajte viklere velikog prečnika umesto manjih koji se obično koriste za uske kovrdže. Važno je naučiti kako da ih koristite: za početnike, mogu biti malo zastrašujući. Da bismo vam pomogli, konsultovali smo se sa poznatim frizerom.


"Vikleri nikada zapravo nisu izašle iz mode," kaže nam stilista. "Mi frizeri smo ih uvek nastavili koristiti, čak i iza pozornice na modnim revijama. Praktični su i niskobudžetni, a dobijate fantastične rezultate bez previše stresa za kosu."


Prednosti čičak viklera

Ne zahtevaju previše toplote koja može oštetiti kosu, za razliku od pegle za kosu ili figara.

Drže se sami, tako da ne zahtevaju metalne ukosnice koje mogu oštetiti teme.

Ne povlače kosu kao četka tokom feniranja i ne uzrokuju opadanje ili lomljenje kose.

Možemo ih naneti na vlažnu kosu nakon tuširanja, dok se spremamo, i skinuti ih pre izlaska, završivši sa voluminoznom kosom bez napora.


Za koga su čičak vikleri pogodni?

"Za svakoga ko želi da doda volumen svojoj kosi, ali posebno za one koji imaju tanku, nežnu kosu i žele da dobiju telo i volumen bez oštećenja kose".


Kako frizer koristi čičak viklere

Za početak, perem kosu šamponom i balzamom za volumen.

Nakon sušenja peškirom, nanesem sprej za volumen na koren. Alternativno, koristim penu koja daje teksturu kosi. Neki ljudi koriste sprej sa morskom solju, ali ga ne preporučujem jer može isušiti krajeve i učiniti kosu krutom.

Zatim sušim kosu koristeći okruglu četku sa širokim prečnikom.

Kada je kosa suva, dok je još topla, nanesem čičak viklere, deleći kosu na sekcije, počevši od prednjeg dela, gde želim da dobijem više volumena. Sekcije kose treba da budu široke kao i sami vikleri. Naneti viklere povlačeći pramen pod uglom od 90 stepeni, i uvijajući kosu unazad, kako bi se dobio veći volumen.

Kada su vikleri postavljeni po celoj kosi, pustim ih da se ohlade oko 15 minuta.

Na kraju, nežno uklonim viklere, pročešljam kosu i učvrstim je sprejom za kosu, ili obnavljajućim sprejom.


Kako koristiti čičak viklere kod kuće, sa savetima od frizera

Nakon pranja kose, osušite je peškirom, a zatim je osušite fenom do 90% suvo, koristeći ruke, važno je naneti bar malo toplote na kosu pre korišćenja čičak viklera.

Nanesite obnavljajući ili proizvod za volumen.

Postavite viklere po celom temenu, koristeći tehniku opisanu gore.

Pustite kosu da se ohladi dok nanosite šminku, i uklonite viklere neposredno pre izlaska, pročešljajući kosu. Et voila, imaćete vrlo skakutavu frizuru.



"Kada imate događaj uveče, i imate nekoliko slobodnih sati kod kuće za spremanje, možete naneti čičak viklere i na samo peškirom osušenu kosu,".
"Dajte celom temenu brz udarac toplote fenom, a zatim pustite kosu da se potpuno osuši na vazduhu oko sat vremena. Ako ne želite čekati kod kuće, zamotajte šal oko glave, preko viklera, i izađite na ulicu, na primer, u kupovinu kao sestre Hadid.
Vratite se kući, uklonite viklere i bićete spremni za veče."




Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog potpisivanja i linkovanja izvora, a to je bikini.co.rs


Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing