7 Načina da Pripremite Telo za Kupaći Kostim - Počevši Od Odmah

7 Načina da Pripremite Telo za Kupaći Kostim - Počevši Od Odmah

  • 05.03.2024
7 Načina da Pripremite Telo za Kupaći Kostim - Počevši Od Odmah

Brzi trikovi da budete fit za sezonu kupaćih kostima

Majice bez rukava, kratke pantalone i kupaći kostimi… o moj Bože! Mart je mesec koji znači da ćete uskoro morati skinuti zimsku odeću. Iako samo vi znate šta ste sakrili ispod svih tih slojeva, niste jedini koji se oseća nesigurno u ovo doba godine.

Iako možete bezbedno izgubiti samo oko 1 do 2 kilograma telesne masti nedeljno, možete se osećati samouverenije do sezone kupaćih kostima ako danas počnete praviti promene. Evo 7 dostižnih ciljeva koje možete postaviti i držati se, počevši odmah:

Priprema za kupaći kostim: Početak Sezone sa 7 Koraka

1. Započnite trening snage! Ako želite telo za bikini, ovo je nezaobilazno: Vežbajte, bez izgovora! Posvetite se programu treninga snage za celo telo barem tri puta nedeljno kako biste sagoreli kalorije tokom treninga, povećali metabolizam i kalorijsku moć sagorevanja 24 do 48 sati nakon treninga i razvili mišiće koji izgledaju i osećaju se bolje od masnoća. Izvodite vežbe koje koriste više od jedne mišićne grupe kao što su čučnjevi, sklekovi, veslanja i iskoraci u krug kako biste vaše treninge učinili što efikasnijim. Savet: Probajte vežbati ujutru kako biste pokrenuli metabolizam za ostatak dana.

Bikini zadnjica i stomak

2. Postavite svoju zadnjicu i stomak kao glavne prioritete. Vaše gluteusne (mišići zadnjice) su najveći mišići u telu, pa je vežbanje jedan od najboljih načina da sagorite kalorije i sprečite opuštenu zadnjicu u bikiniju. (Nema ništa gore!) Naravno, svi znaju da je pravi ključ za izgledanje sjajno u kupaćem kostimu imati ravni stomak! Posvetite posebnu pažnju obe oblasti tokom treninga koji prethode i tokom sezone bikinija izvodeći ovaj potez odmah nakon zagrevanja na početku svakog treninga, 2 do 3 puta nedeljno:

Marširanje u mostu: Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na podu. Podignite kukove s poda tako da vaše telo formira ravnu liniju od ramena do kolena, držeći kukove paralelno sa zemljom. Održavajući tu ravnu liniju, podignite desno koleno prema gore, tako da stopalo podigne s poda. Zatim, vratite ga u početni položaj i podignite levo koleno na isti način. Nastavite naizmenično (kao da marširate na mestu), držeći mišiće zadnjice kontrahirane tokom celog vremena, ukupno 10 puta na svakoj nozi.

Hidratacija, Hidratacija, Hidratacija..

3. Pijte više vode. Štednja na vodi može smanjiti efikasnost vaših treninga jer čak i blaga dehidracija može uticati na vašu performansu i potencijal za sagorevanje masti. Ako vam treba još jedan razlog da pijete, zapamtite: najbolji način da se oslobodite viška vode u telu je da isperete svoje telo vodom. Samo ne štedite na ledu! Istraživanja su pokazala da konzumiranje ledeno hladne vode tera vaše telo da više radi (tj. sagoreva više kalorija) kako bi održalo svoju idealnu unutrašnju temperaturu. Dakle, gutajte hladno kao da je vaše gorivo za sagorevanje masti...jer jeste!

Prirodni Diuretici za De-Bloating i Vitku Figuru

4. Povećajte dnevni unos prirodnih diuretika. To su namirnice koje ubrzavaju protok tečnosti kroz vaše telo kako bi vam pomogle da se oslobodite nadimanja. Prirodni diuretici uključuju krastavce, špargle, limun, zeleni čaj i sve namirnice s većom koncentracijom magnezijuma, kalijuma, vitamina C i/ili kofeina. Savet: Pokušajte dodati krastavac ili limun u vodu.

Zdrava Ishrana i Kontrola Težine za Pripremu za Leto

5. Smanjite unos prerađenih, skrobnih ugljenih hidrata poput hleba, testenine, bagela, kolača i kreker. Većina ovih namirnica sadrži dodatni natrijum i konzervanse koji mogu doprineti zadržavanju vode i nadimanju. Ako na pakovanju piše više od nekoliko sastojaka ili bilo šta što ne možete izgovoriti nemojte jesti. Umesto toga, izaberite porciju jednog od mnogih svežeg voća i povrća koje je sada u sezoni, uz proteinski obrok da biste ostali siti.

Pivo i idealna figura...

6. Smanjite unos alkohola. Ako ste navikli popiti čašu vina ili pivo svake noći, pokušajte smanjiti na dve ili tri noći nedeljno. Smanjićete ukupni unos kalorija i pripremiti se za bolji noćni san koji će vas energizovati za trening sledećeg dana. Savet: Kada se opustite uz piće, uvek popijte čašu vode pre i posle kako biste izbegli dehidracijske efekte alkohola.

Uvek na oprezu

7. Uspravite se više i aktivirajte mišiće trbuha. Zamislite da uvlačite kukove ispod sebe i zategnite stomak kao da ćete biti udareni. Poboljšavanje vaše posture trenutno će vam dati tanji izgled čak i ako još uvek niste izgubili ni kilogram i naučiti vaše telo da sve drži unutra kada ste u kupaćem kostimu. Svakih 15 minuta postavite alarm za "proveru posture" da biste naučili telo: Ako stojite, držite se uspravno i sve zategnite. Ako sedite, povucite ramena unazad i aktivirajte mišiće stomaka.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing